Diensten

Grotere organisaties met afdeling P&O/HRM:

Cygnus kan in uw organisatie interim verschillende P&O/HRM-posities invullen. Het kan gaan om functies van Hoofd P&O maar ook projectmanager HRM. Voor die inzet kunnen allerlei redenen zijn; u hebt een probleem en ik probeer het samen met u op te lossen en breng weer balans in uw organisatie. Voor een bepaalde periode maken we afspraken over activiteiten en resultaten/verwachtingen. En in onderling overleg kan deze periode verlengd worden. Betaling vindt plaats op basis van een van te voren vastgesteld uurtarief.

Ik ben allround inzetbaar en daar zit ook mijn kennis en ervaring. Verder beschik ik over een ruim netwerk met specialisten op deelgebieden van het vakgebied. Deze collega’s kan ik inzetten op specifieke deelvragen. Ik draag de verantwoordelijkheid van de inzet en kwaliteit daarvan.

MKB-bedrijven, meestal zonder afdeling P&O:

Cygnus kan u helpen om op het vakgebied P&O uw organisatie te ondersteunen en te ontwikkelen. Dit zal i.o.m. de directie zijn of een manager met P&O in de portefeuille. U kunt zich weer bezig houden met lopende zaken.

  • Strategie; waar wil ik met mijn organisatie naar toe.
  • Welke gevolgen heeft dat voor mijn personele organisatie?
  • Is mijn personeelsbeheer/administratie op orde?
  • Arbeidsvoorwaarden; salarisschalen, regelingen, prestatiebeloning.
  • Doen mijn medewerkers wat nu nodig is of moeten wij dit bijschaven; functiekarakteristieken, beoordeling, functioneringsgesprekken.
  • Kunnen mijn mensen voldoen aan wat er in de nabije toekomst nodig is?
  • Hoe beoordeel ik de resultaten en ontwikkeling van mijn medewerkers?
  • Moet ik mijn mensen laten trainen in hun vak.
  • Waarom heb ik zo’n hoog ziekteverzuim en wat kan ik er aan doen?

Cygnus kan u helpen in de vorm van losse vragen op deelgebieden van P&O. Voorwaarde is dat ik u help bij zaken waar u ook echt wat mee kunt doen. In de la leggen kost u geld maar levert u niets op. Ik verdien dan wel maar wij bouwen geen relatie op. Als u structureel aan de gang wilt met P&O zou ik, in een van te voren afgesproken periode, 1 of meerdere dagen per week bij u in de organisatie kunnen komen om een grondige analyse te doen en u op weg helpen om een goed P&O-pakket te ontwikkelen.

Als de basis dan staat kunnen wij afscheid nemen en spreken we elkaar van tijd tot tijd om zaken bij te schaven of weer andere nieuwe zaken te ontwikkelen. Betaling vindt in principe ook plaats op basis van een uurtarief.